Mainstreet Productions | Laaste been van ʼn onbeplande reis
16625
post-template-default,single,single-post,postid-16625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Laaste been van ʼn onbeplande reis

Laaste been van ʼn onbeplande reis

Die soeke na myself spoeg my weer uit op ʼn grondpad. Dié keer tussen Springbok en die hoogste punt van die Weskus, net so duskant die Namibiese grens.

Van Springbok af op pad kus toe is daar ʼn verskeidenheid van roetes om te kies. Sommige van die roetes gaan Namibië toe, en ander borde vat jou see toe; Port Nolloth toe of Alexanderbaai toe, of Koingnaas. Ek besluit om Koingnaas toe te draai, bloot omdat die naam my nuuskierig het.

Koingnaas is ʼn klein dorpie met sowat ʼn duisend inwoners en een teerpad. ʼn Bord met ʼn pyl op toon aan dat daar net een roete deur die dorp is. So neem die pad my deur die klein sanddorpie met sy blommetjies en sandstrate vol kinders. Voor ek my motor in vierde rat het, is ek die dorp uit en land ek op ʼn rooigrondpad met dik sand. Ek kan nie omdraai nie, want die mense op die dorp het my vertel die pad sal uiteindelik by die see uitkom, en as ek omdraai gaan ek moet terugry Springbok toe om weer die roete van voor af te beplan.

Read more…

 

 

No Comments

Post A Comment