Mainstreet Productions | Grand Prix in die Karoo
16629
post-template-default,single,single-post,postid-16629,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Grand Prix in die Karoo

Grand Prix in die Karoo

In die ou tyd toe ons ouers se ouers grootgeword het, was daar in talle huisgesinne nie geld vir speelgoed nie en was kinders oorgelaat aan die lot van hulle eie kreatiwiteit. So is kleiosse en -poppe gemaak uit rivierklei, en ander speelgoed gemaak uit weggooigoed in die tuin en rondom die huis. Die belangrikste was verbeelding – om jouself te vertel dat die poppie van klei eintlik ʼn baba is, met ʼn naam en met emosies en dat sy regtig soms kon huil as jy haar buite vergeet het.

Vandag se kinders is anders. Hulle weet nie eens wat kleiosse is nie en nog minder van hulle weet waar om die klei te kry. In winkelsentrums en restaurante sit kinders vasgenael voor iPads en selfone, met hulle vingers wat soos blits oor die knoppies beweeg. Hulle kyk nie links of regs nie. Hul ouers moet hul aandag probeer trek as hulle moet eet of slaap. Die iPad gaan oral saam en as maatjies kom kuier dan word daar langs mekaar gesit, elkeen op sy eie iPad met sy eie speletjie.

Read more…

 

 

No Comments

Post A Comment